KEVÄTPENTUEET 2023


Tälle keväälle on suunnitteilla 2 pentuetta, joista ensimmäinen Mäntsälässä asuvalle kasvatilleni Elsalle (Jummi-Jammin Tamnavulin), ja toinen kotonamme asuvalle Elsan äidille Lotelle (Jersey Girls Quest). Elsa on jo ultrattu tiineeksi, ja Lotte keinosiemennetään GB FTCH Tullyah Jasperin pakastespermalla viikon 10 alussa.


02.03.2023
Elsa on ultrattu tiineeksi Mexxistä, ja keltaisten pentujen odotetaan syntyvän maaliskuun viimeisellä viikolla.

Jummi-Jammin Tamnavulin, "Elsa" s. 14.08.2020
(FI KVA Olivertash Malt - Jersey Girls Quest)
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Olkanivelet terve/terve
 Silmät terveet
Selkä LTV1
EIC normal N/N, prcd-PRA normal N/N, CNM normal N/N, MFD/SD2 N/N, STGD N/N
WT: ALO 2
NOME-B: ALO 2
Kasv. Maija Lappalainen
Om. Sanna Nurminen

Omistaja-Sannan kuvaus Elsasta:"Elsa on 2,5 vuotias innokas, nopea ja miellyttämishaluinen koira. Elsan noutohalu on kova ja Elsa haluaa tehdä asiat "oikein". Arjessa Elsa on helppo, sen kanssa voi mennä minne vaan ja voi olla varma, että Elsa on kuin kala vedessä. Kotona Elsa on rauhallinen ja pitkäpinnainen mäyräkoirapennun viihdyttäjä. Noutohommissa Elsa syttyy, se on syntynyt noutajaksi. Elsa oppii nopeasti ja sen into ei laannu pitkänkään päivän aikana. Eniten Elsan kanssa on treenattu rodunomaisia lajeja, mutta myös rally-tokoa ja vepeä harrastellaan. Elsa tekee parhaansa kaikessa mihin se ryhtyy."


Kingsdale Meadow Crash, "Mexx" s. 10.03.2019
(NOJCH Castlemans Syrian - res. CACIT, res. CACT Holy Aguzannis)
Lonkat B/B
Kyynärät 0/0
Olkanivelet terve/terve
Sydän ultrattu terveeksi
Silmät terveet
EIC normal N/N, prcd-PRA normal N/N, CNM normal N/N, HNPK normal N/N, N/N,MFD/SD2 kantaja
WT (novice): excellent, 1st place, judges choice
Dummy Trial (novice): excellent, 1st place
Kasv. Oliver Kiraly, Unkari
Om. Ursula Haller, Itävalta

Omistaja-Ursulan ajatuksia Mexxistä (vapaa käännös saksasta):"Mexx on minun kolmas labradorini, mutta ensimmäinen käyttölinjainen. Mexx on ostettu Oliver Kiralyltä, johon tutustuin joitain vuosia sitten koulutuksessa toisen labradorini Percyn kanssa. Mexx tuli minulle sen ollessa 15kk:n ikäinen ja se oli jo Oliverin kouluttama mikä teki meidän alustamme helpon. Mexxistä on kasvanut komea, keskikokoinen, lihaksikas ja voimakasluustoinen uros, jolla on kookas ja kaunis pää. Mexx omaa kaikki toivotut ominaisuudet käyttölinjaiselle labradorille. Se keskittyy, sillä on voimakas riistavietti ja noutohalu. Mexx lähtee noutoon vauhdikkaasti ja se palauttaa samalla vauhdilla. Sen kanssa on ilo tehdä töitä yhdessä ja se nauttii työnteosta suunnattomasti. Mexx on ystävällinen ja kaikkien kanssa toimeentuleva koira. Se rakastaa erityisesti lapsia. Haukkuminen ei ole mexxin juttu. Kotona Mexx on rauhallinen ja hakeutuu ihmisten seuraan ja nauttii läheisyydestä."

                                               Elsa                                                                        Mexx
19.04.2022
Molemmat nartut on ultrattu tiineeksi, ja nyt odotellaan viikkoa 20, jolloin pennut syntyvät. Alustavia varauksia on jo niin paljon, että en ota enää tässä vaiheessa uusia varauksia vastaan.


Jummi-Jammin kennelnimen alle odotetaan mahdollisesti kahta pentuetta toukokuun puolen välin jälkeen - Arla ja Taika ultrataan ennen pääsiäispyhiä. Molempiin pentueisiin odotetaan sekä mustia, että keltaisia pentuja, ja pentueet tehdään yhdessä Arlan ja Taikan omistajien kanssa.

Jummi-Jammin pennut etsivät aktiivisia metsästäviä koteja, sekä harrastavia koteja. Kasvattejamme on mennyt vuosien aikana myös työkoiriksi (Tulli, Puolustusvoimat sekä Rajavartiolaitos) sekä avustaja,-hypo,- ja homekoiriksi.  Pentuja ei myydä vain lenkkikaveriksi. 

Alla infoa pentueen vanhemmista.


PENTUE 1 

Emä:
JUMMI-JAMMIN I WAS MADE FOR LOVIN´YOU, "Arla",  s. 19.05.2018
Lonkat B/A
Kyynärpäät 0/0
LTV0, VA0
Silmät terveet 19.11.2020
Geenitestit: SD2, -PRA,-EIC,-CNM vanhempien kautta terve, STGD N/N (normaali)
NOME-B VOI 3
WT ALO 1
om. Tuula Halonen


Omistajan kuvaus Arlasta:

Arla on luonteeltaan avoin ja sosiaalinen niin ihmisiä kuin toisia koiria kohtaan. Se on käynyt nuoresta koirasta asti käytännön metsällä, ja siltä löytyy malttia ja voimakasta tahtoa löytää riista. Metsästyskokeissa Arla on menestynyt hyvin nuoresta iästään huolimatta. Ensimmäisen pentueen Arla synnytti ja hoiti erinomaisesti, ja pennuista on kasvanut tasapainoisia ja riistaviettisiä. Kotioloissa Arla on hyvä sohvanlämmittäjä ja rakas perheenjäsen.


Isä:
STARCREEK SPARTACUS, "Seppo", s. 12.05.2019
Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
Silmät terveet  01.12.2020
NOU1
NOME-B  AVO 1
WT VOI 1 (Mock trial)
om. Janne Lähteenaro


PENTUE 2

Emä: 
JUMMI-JAMMIN HOT KISS GOODNIGHT, "Taika", s. 18.02.2019
Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
Silmät terveet 06.09.2021
NOU1 (hyväksytty taipumuskoe)
om. Suvi Särkkä


Omistajan kuvaus Taikasta

Taika on kotioloissa rauhallinen koira, joka viihtyy seurassa, mutta hakeutuu välillä myös omiin oloihinsa. Käytännön metsällä Taika omaa loistavan keksittymiskyvyn ja noutaa riistan innolla ja vauhdikkaasti. Uusia asioita opetellessa Taika tarvitsee jonkin verran kannustusta ja positiivista palautetta, minkä jälkeen Taika suorittaa annetut tehtävät iloisesti, häntä heiluen. 


Isä:
HELKYN PLUTO, "Keijo", s. 31.03.2014
Lonkat A/A
Kyynärpäät 0/0
Selkä LTV0, SP0
Polvet 0/0
Silmät terveet 30.03.2021
Sydänkuuntelu ei sivuääniä
Geenitestit: SD2,-PRA,-CNM,-EIC,-STGD N/N (normaali)

NOME-B ALO 3
Palveluskoirakoe: HK2, EK2, JK2, 
MEJÄ:  2 x AVO1 
Näyttely: KÄY EH
Om. Pia Alho


Omistajan kuvaus Keijosta

Keijo on 8-vuotias tyylikkäästi harmaantuva herra. Keijon toimintatarmo on ollut aina suuri ja se nauttii kaikesta tekemisestä. Se on harrastanut palveluskoiralajeja ja mejää. Tämän lisäksi se on metsästyskoira. Keijon arkeen kuuluu reissutyö omistajan kanssa, se on aina kuin kotonaan vaikka yövyttäisiin joka yö eri hotellissa. Se ei koskaan hauku tai epäile mitään asioita, vaan suhtautuu kaikkeen ystävällisen välinpitämättömästi. Keijon terveyttä on tutkittu hyvin kattavasti ja se on kaikinpuolin terve koira. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sen kanssa on ollut, myös ikäviä tapaturmia, mutta iän myötä on kolissut vähemmän. 

Keijon kuvat Pia AlhoSYYSPENTUE 2021

Loten (Jersey Girls Quest) ja Sepon (Starcreek Spartacus) 23.09.2021 syntynyt ainokainen narttupentu, Jummi-Jammin Uniikki on jo lähtenyt uuteen kotiinsa. 


Talvipentue 2021

Arlan & Iirin pennut syntyivät perjantaina 19.02. Saldoksi saatiin musta poika, 2 mustaa tyttöä, ja keltainen tyttö. Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja.

07.02.2021
Arla on tiine, ja pentujen odotetaan syntyvän viikolla 7.

08.01.2021
Arla on astutettu ennen joulua iirillä, ja jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti, syntyvät pennut helmikuussa viikolla 7. En ota tähän pentueeseen enää uusia varauksia vastaan, katsotaan ensiksi tuleeko pentuja ja mikä on sitten sukupuolijakauma?

Muita pentueita ei ole tällä hetkellä suunnitteilla aikajaksolle talvi-kesä 2021.

08.01.2022
Armin ja Härön pennut syntyivät 18.11. ja saldoksi saatiin 4 tyttöä ja 2 poikaa. Kaikki pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa.

Isä: Lindeth Henry, "Härö" s.30.04.2017
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Silmät terveet 31.08.20
Nome-B: ALO 1
WT: VOI 3
om/ohj. Mervi Salo

Emä: Jummi-Jammin Hazelburn, "Armi" s. 09.02.2014
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/0
Silmät terveet 19.12.2018
NOME-B: AVO 1
WT: ALO 3
om/ohj. Ilkka Höysti


Pentuesuunnitelmat 2021

01.11.2020
Arlalle odotetaan juoksua toivottavasti heti alkuvuodesta.
(kuvakollaasi Pia Alho)

Iirin omistavat Taru & Niko Hiltunen, ja Taru toimii Iirin ohjaajana.  Arla on sijoitusnarttumme, joka asuu Halosen perheessä. Arlaa ohjaa Tuula.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita